LISABON (Avionom iz Zagreba)

LISABON (Avionom iz Zagreba)

Polazak: 19.04.2023.
Prijave u toku!
Cijena: 1559 KM 
 

1. DAN / 19.04.2023. / ZAGREB - LISABON
Sastanak na zagrebačkom aerodromu u 11:00h. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti.. Let za Lisabon TP 893 u 13:10h. Dolazak u Lisabon u 15:50h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj. Po dogovoru sa vodičem, odlazak do centra grada. 
Šetnja centrom Lisabona: Parque Eduardo VII, Trg Marques de Pombal, Avenida de Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, četvrt Baixa, ; prolazak kroz  Arco de Victoria do Praça do Comércio na kojem se nalazi čuveni spomenik portugalskom kralju Dom José I.
Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN / 20.04.2023.. / LISABON
Doručak. Odlazak u cjelodnevno razgledanje grada javnim prevozom (cjelodnevna karta za sve vrste javnog gradskog prevoza košta oko 8 EUR)
Posjeta katedrali Sé iz XII vijeka, koju je izgradio Dom Alfonso Henriques, prvi kralj Portugala. Odlazak do vidikovca Santa Luzia i Portas do Sol, odakle se pruža pogled na Alfamu, Težo i "More Slame" uz kraću šetnju kroz Alfama-u, veoma slikovitu i najstariju četvrt grada.
Posjeta Castelu de São Jorge koji je smješten na najvišem od sedam Lisabonskih brežuljaka. To područje su okupirali Rimljani, Vizigoti, Mavari, a bila je i kraljevska rezidencija sve do kraja XV  vijeka - obnovljena 1940-tih.
Panoramska vožnja starim centrom Lisabona čuvenim Tramvajem br. 28 – jednim od simbola Lisabona kojem decenijama nisu mijenjali izgled. 
Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 21.04.2023.  / SINTRA-CABO DA ROCA-CASCAIS
Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u obližnje gradiće koji predstavljaju kulturnu, istorijsku i geografsku riznicu, a pod zaštitom su UNESCO-a.

SINTRA – 25 km sjeverozapadno od Lisabona, aristokratsko sastajalište iz XIX vijeka. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vjekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Sintrom dominira Palácio da Pena-šarena palata Pena, primjer portugalske arhitekture iz vremena romantizma koja ima karakteristike bavarskog, mavarskog, gotičkog i manuelinskog stila, sagrađena je 1839.g. na stjenovitom vrhu brda Sintra, na mjestu nekadašnjeg samostana.

CABO da ROCA „Stjenoviti rt" - najzapadnija tačka kontinentalne Evrope i mjesto "gdje zemlja završava i more počinje", kako je to Camoes napisao. Mjesto čudesne prirode i strmih stijena koje se nadvijaju nad Atlantskim oceanom.

CASCAIS – turističko mjesto na Atlantskom okeanu koje mnogi svrstavaju u najljepša ljetovališta Evrope, a nalazi se 35 km zapadno od Lisabona. To je nekadašnje ribarsko naselje još iz rimskog doba, a u XX vijeku omiljeno ljetovalište evropskih kraljevskih porodica.
Povratak u Lisabon u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN / 22.04.2023.  / LISABON
Doručak. Odlazak do četvrti Belem u kojoj se nalazi Torre de Belem - jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti od bijelog kamena (sagrađena u ranom XVI vijeku za odbranu rijeke). Ovo je odličan primjer manuelinske arhitekture s tipičnim otmjenim morskim temama. 
Nedaleko od Torre de Belem nalazi se impresivni Mosteiro dos Jeronimos, odnosno samostan Svetog Jeronima, u kome su sahranjeni moreplovac Vasco da Gama i nacionalni pjesnik Luis de Camões. Ovaj samostan iz XVI vijeka je jedan od rijetkih sačuvanih primjeraka srednjovjekovne manuelinske arhitekture (nazvane po Manuelu I. koja prikazuje morske motive). Ovaj samostan je na popisu UNESCO-ve liste svjetske baštine , kao i Torre de Belém. 
Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. 
Predlažemo posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98. Nalazi se uz rijeku  Tejo (Težo) I to je dinamično mjesto koje je jedna od glavnih atrakcija modernog Lisabona. 
Možete posjetiti najveći zatvoreni okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 eura); ili voziti se žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama - najduži most u Evropi dužine 17 kilometara.
Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / 23.04.2023.  / LISABON - ZAGREB
Napuštanje hotela i transfer na aerodrom u 05:45h. Doručak lunch paket.  Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let za Zagreb u 08:05h TP 892. Dolazak u Zagreb u 12:25h. Kra programa

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 4 noćenja sa doručkom  u Lisabonu u hotelu 3*
 • Avionsku kartu na relaciji Zagreb-Lisabon-Zagreb
 • Kofer do 23 kg + 8 kg ručni prtljag
 • Aerodromske takse – podložne su promjeni
 • Transfer u Lisabonu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje Lisabona
 • Vodiča tokom putovanja
 • Organizaciju i  realizaciju puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais 45 EUR (minimum za izvođenje je 20 putnika)
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 12 KM
 • Doplata za 1/1 sobu  
 • Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela (2 EUR po osobi po noćenju)
 • Transfer  Banja Luka–Zagreb–Banja Luka (može se organizovati uz doplatu u zavisnosti od interesa putnika)

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.