BRISEL (avionom iz Banjaluke)

BRISEL (avionom iz Banjaluke)

Zagarantovan polazak: 10.03.2023.
Prijave u toku!
Cijena: 589 KM + avio karta
 

1. DAN / 10.03.2023. / BANJA LUKA - BRISEL
Sastanak na Aerodromu Banja Luka u 18:30H. Obavljanje graničnih formalnosti, polijetanje u 20:05H. Predviđeno slijetanje na aerodrom Bruxelles Charleroi u 22:10 H. Transfer do hotela u Briselu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN / 11.03.2023. / BRISEL
Doručak. Razgledanje grada pješke i javnim prevozom: Trg Grand Place – središnji gradski trg izgrađen u karakterističnom flamanskom stilu, a na kome se pod UNESCO-vom zaštitom nalazi nekoliko građevina od kojih je najznačajnija Gradska kuća; teatar La Monnaie, Maneken Pis – bronzana fontana koja je postala simbol Brisela, Katedrala Sv. Mihajla i Gudule izgrađena u stilu gotike, Kraljevska palata – zvanična rezidencija belgijske kraljevske porodice,  četvrt Evropske unije…
Odlazak metroom do Atomiuma – simbola novog Brisela, visok 102 m, skulptura izgrađena za potrebe Svjetske izložbe 1958.god.
Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti, potom povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 12.03.2023.  / GENT - BRIŽ
Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Gent i Briž – najljepše belgijske gradove čije su srednjovijekovne ulice ispresjecane kanalima i visokim tornjevima koji pričaju posebnu priču o svojoj slavnoj prošlosti. 
Briž je najznačajniji turistički centar Belgije i jedan od najočuvanijih srednjovijekovnih gradova Evrope, čija prelijepa arhitektura je ispresjecana brojnim kanalima što mu daje poseban šarm. Šetnja istorijskim jezgrom grada: Halle – trgovačko središte iz XII vijeka sa zvonikom sa kojeg se pruža prelijep pogled na čitav grad; Bazilika Svete Krvi - romaničko-gotička crkva poznata po kristalnoj bočici koja navodno sadrži kap Hristove krvi, koja je donešena iz Svete Zemlje prilikom krstaških pohoda; Gradska kuća sa kraja XIV vijeka je pravo oličenje gotičkog stila… Slobodno vrijeme u Brižu za individualne aktivnosti. 
Polazak prema Gentu (50 km). Šetnja istorijskim jezgrom grada: gotička Katedrala iz XVI vijeka čijoj izgradnji veliki doprinos daje Karlo Veliki koji je rođen u Gentu i u toj Katedrali kršten, toranj Belfort, Gradska kuća, crkva Sv. Nikole, Grofov dvorac Gravensteen – jedan od najočuvanijih flandrijskih dvoraca iz XII vijeka.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak za Brisel (60 km) u večernjim časovima. Noćenje. 

4. DAN / 13.03.2023. ponedjeljak / BRISEL - BANJALUKA
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom koji bi trebao biti oko 11 H. Let za Banjaluku je predviđen za 14:25H, slijetanje na banjalučki aerodrom u 16:20 H. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 3 noćenje sa doručkom u hotelu 3* Briselu
 • transfer aerodrom-hotel u Briselu-aerodrom
 • usluge vodiča
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • kartu na relaciji Banjaluka-Brisel Šarlroa-Banjaluka avio kompanijom RYANAIR (trenutna okvirna cijena sa ručnim prtljagom je 60 EUR)
 • fakultativni izlet Gent-Briž 70 EUR (minimum za izvođenje izleta je 20 putnika)
 • putničko i zdravstveno osiguranje 8 KM
 • doplata za čekirani kofer od 10 ili 20 kg
 • ulaznice za lokalitete i javni prevoz
 • doplatu za 1/1 sobu 295 KM
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.