NIRNBERG (avionom iz Banjaluke)

NIRNBERG (avionom iz Banjaluke)

Polazak: 14.10.2023.
Prijave u toku!
Cijena: 559 KM + avio karta
 

1. DAN / 14.10.2023. Subota / BANJA LUKA - NINBERG
Sastanak na Aerodromu Banja Luka u 06:30H. Obavljanje graničnih formalnosti, polijetanje za Nirnberg letom Ryanair u 08:05H. Predviđeno slijetanje na aerodrom Nuremberg je u 09:30H. Transfer do hotela u Ninbergu. Odlaganje prtljaga u prostoriji kod recepcije. Odlazak u orjentacijsku šetnju sa vodičem. Nirnberg je najveći grad franačke Bavarske, poznat po kobasicama, medenjacima, dobrom pivu i odličnim mogućnostima kupovine.  Car Žigmund Luksemburški je 1424.god. smjestio tu carsku riznicu u kojoj su se čuvale carska kruna i carske relikvije. 
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti Povratak u hotel i čekiranje. Slobodno vrijeme za individualne aktivosti. Noćenje.

2. DAN / 15.10.2023.  Nedjelja / NINBERG
Doručak. Razgledanje Nirnberga pješke i javnim prevozom: Nirnberški zamak koji svojim očuvanim zidinama okružuje istorijski centar grada. Sastoji se iz 3 dijela, a Carska palata Kaiseburg je simbol grada još od Srednjeg vijeka; kuća Albrehta Direra - poznatog renesansnog slikara; srednjovjekovna crkva Sv. Sebalda; gradska vijećnica Rathaus; glavni trg sa gotičkom fontanom (ukašenom zlatnim ukrasima) i crkvom Frauenkirche; most na rijeci Pegnitz; gotička crkva Sv. Lorenca.
Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 16.10.20232.  Ponedjeljak / ROTENBURG
Doručak. Fakultativni izlet u Roterdam i posjeta najljepšem romantičnom gradiću Njemačke Rothenburgu. Prolaskom kroz gradska vrata ulazi se u predivnu bajku vječne božićne priče ovog čarobnog gradića. Sve što podrazumijevate pod pojmom božićne bajke naći ćete tu: njemački muzej Božića, glavni trg s božićnim sajmom i gradskom vijećnicom, srednjevjekovne tornjeve i zidine, kućice s drvenim gredama kao iz priča o Ivici i Marici, trgovine u kojima se cijelu godinu prodaje božićni nakit i ukrasi. Nakon razgledanja istorijskog centra, slobodno vrijeme za šetnju, posjetu  muzeju ili degustacija specijaliteta na štandovima uključujući poznate rothenburške kugle s različitim okusima. Slobodno vrijeme i povratak u Ninberg u poslijepodnevnim časovima. Noćenje.

4. DAN / 17.10.2023. Utorak / NINBERG – BANJALUKA
Doručak. Napuštanje soba i odlaganje stvari u prostoriju kod recepcije. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom koji bi trebao biti oko 18 H. Let Ryanair za Banjaluku je predviđen za 21:15H, slijetanje na banjalučki aerodrom u 22:35 H. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 3 noćenje sa doručkom u hotelu 4* Ninbergu
 • transfer aerodrom-hotel u Ninbergu-aerodrom
 • usluge vodiča
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • avionsku kartu na relaciji Banjaluka-Ninberg-Banjaluka avio kompanijom RYANAIR (trenutna okvirna cijena sa ručnim prtljagom je 70 EUR)
 • fakultativni izlet u Roterdam 65 EUR (minimum za izvođenje izleta je 20 putnika)
 • putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
 • doplata za čekirani kofer od 10 ili 20 kg
 • ulaznice za lokalitete i javni prevoz
 • doplatu za 1/1 sobu 290 KM
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.