MALAGA - ANDALUZIJA (Avionom iz BG)

MALAGA - ANDALUZIJA (Avionom iz BG)

Polazak: 29.10.2023.
Prijave u toku!
Cijena: 1649 KM 

 

1. DAN  / 29.10.2023. Nedjelja / BEOGRAD – MALAGA – COSTA DEL SOL
Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla  u 05:30 H. Obavljanje graničnih formalnosti i let avio kompanijom Air Serbia u 07:50H. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Malagu je u 11:25H. 
Malaga je glavni grad Coste del Sol i najbolje kombinuje morski ugođaj, kulturno-istorijsku baštinu i autentični ugođaj španskog juga. To je grad Pabla Picasa, jedinstvenih muzeja, prekrasnih građevina i uzbudljivih istorijskih dešavanja, ali i sunčanih pješčanih plaža prožetih gradskim ugođajem.
Transfer do hotela na Costa del Sol i panoramski razgled. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN  / 30.10.2023. Ponedjeljak / MALAGA
Doručak.Odlazak do Malage javnim prevozom.u pješački razgled grada sa vodičem i posjeta starom gradskom centru koji karakterišu šarmantne kamene ulice i Rimski amfiteatar. Posjeta Katedrali Malage, prekrasnoj renesansnoj građevini nadimka La Manquita ili „jednoruka dama“ zbog nedovršenog tornja. Šetnja gradskim parkom do Gradske kuće i Koride. Odlazak na mavarsku tvrđavu Alcazaba sa prekrasnim pogledom na grad i dvorac Gibralfaro smješten na brdu iznad Alcazabe. Preporučujemo posjetu muzeja Pabla Picassa. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
U popodnevnm časovima predlažemo šetnju botaničkim vrtom La Conception – vrt uređen u engleskom stilu sa preko 200 biljnih vrsta sa pet kontinenata, kojeg krase fontane, vodopadi, stepenice i palate te muzej sa eksponatima plemićke porodice koja je uredila vrt prije više od 100 godina.
Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN  / 31.10.2023. Utorak / SEVILLA
Doručak. Polazak na cjelodnevni izlet u Sevillu, glavni grad Andaluzije kroz koji protiče rijeka Gvadalkivir. Sevillu krasi mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, kao što su Alcazar i zvonik Giralda, tu su i remek-djela gotičke umjetnosti među kojima je veličanstvena Katedrala Santa Maria de la Sede koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, izgrađena je u XV vijeku i ukrašena velikom količinom zlata, najveći ponos Seviljana i ujedno najveća gotička katedrala na svijetu, a treća po veličini u odnosu na sve svjetske katedrale. Katedrala je izgrađena na osnovama stare džamije koja je građena za vrijeme Mavara.
Dvorac Alcázar se nalazi odmah do Katedrale, a njegova gradnja je trajala punih 500 godina što je razlog prisutnosti različitih stilova gradnje
Plaza de España je najpopularniji trg u Sevilli koji se nalazi u parku Marije Lujze, inače najfotografisaniji simbol Seville. Trg je izgrađen za potrebe izložbe Exposición Ibero-Americana 1929. Godine kada je arhitekta Anibal Gonzalez dizajnirao Španski trg u stilu španske renesanse. Trg je podijeljen po paviljonima dvadeset zemalja koje su učestvovale na toj izložbi. Polukružnog je oblika i osnovna ideja je bila da pokaže svu moć Španije tokom njenog najvećeg prosperiteta.
Univerzitet - smješten je na mjestu prve tvornice duvana u Evropi izgrađenoj u baroknom stilu, a bila je inspiracija za operu Carmen 
Torre del Oro  – sat kula koju su izgradili Almohadi kao stražarnicu i obrambenu kulu. 
Barrio Santa Cruz - četvrt koja oduševljava svojim šarmantnim kafićima i restoranima. Slobodno vrijeme. 
Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 01.11.2023. Srijeda / GRANADA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Granadu - jedan od najposećenijih gradova Španije, u podnožju vijenca Sijera Nevada. Posjeta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra je iz IX vijeka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ). Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najljepših primjera arhitekture tog doba. Posjeta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dijela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, Kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife... Nakon posjete Alhambri, slijedi obilazak Granade, koji obuhvata staru arapsku četvrt i centar grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / 02.11.2023. Četvrtak / MALAGA - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom koji bi trebao biti oko 11:30 H. Let za Beograd avio kompanijom Air Serbia  je predviđen za 14:25H, slijetanje nabeogradski aerodrom u 17:35 H. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4* na Costa del Sol
 • avionsku kartu na relaciji Beograd-Malaga-Beograd avio kompanijom Air Serbia
 • kofer od 23kg + ručni prtljag
 • aerodromske takse
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • izlet u Sevillu
 • izlet u Grandadu
 • usluge vodiča
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • ulaznice u kulturno – istorijske objekte
 • putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
 • javni prevoz
 • doplatu za 1/1 sobu
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji 2 EUR po osobi dnevno

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.