ALPSKI BISERI SA ŠVAJCARSKOM (Autobusom)

ALPSKI BISERI SA ŠVAJCARSKOM (Autobusom)

Polazak: 25.10.2023.
Prijave u toku!
Cijena: 629 KM 

AOSTA– ANSI– ŽENEVA – BERN – LUCERN – VICENZA 

1. DAN  / 25.10. / BANJA LUKA
Polazak autobusa iz Banjaluke sa Stare autobuske stanice u 20:00h.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju  sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN  / 26.10. / AOSTA – ANNECY
Kraće usputno zaustavljanje u gradu Aosta (980 km) koji predstavlja glavni grad italijanske pokrajine Doline Aosta sa brojnim spomenicima iz rimskog perioda. Šetnja centrom grada: Augustov luk, Porta Pretoria, Rimski teatar, katedrala Santa Maria Assunta, ostaci rimskih zidina… Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Annecy (160 km) u podnevnim časovima. Annecy je živopisni glavni grad francuskog departmana Haute Savoie, na obali istoimenog jezera, udaljen 40 km od Ženeve.  Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak u šetnju ovim živopisnim gradom, koji je ispresjecan brojnim kanalima i s razlogom ga nazivaju “Alpska Venecija”. Povratak u hotel.  Noćenje.

3. DAN  / 27.10. /  ŽENEVA
Doručak. Polazak za Ženevu, panoramsko razgledanje Ženeve: vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, zgrada Međunarodnog crvenog krsta i sjedišta različitih međunarodnih organizacija, šetnja centrom grada, preko mosta Monblan, pored Cvjetnog sata – simbola Ženeve, pa do katedrale, gradske vijećnice i impresivnog spomenika velikanima Reforme: Žanu Kalvinu, Gijomu Farelu, Teodoru de Bezu i Džonu Noksu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Ansi. Noćenje.

4. DAN / 28.10 / BERN – LUCERN – LOMBARDIA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Bernu (200 km), glavnom gradu Švajcarske, specifičnom po tome što se smjestio na grebenu od pješčara okruženom sa tri strane rijekom Are. U Bernu je početkom XX vijeka živio i Albert Ajnštajn, a danas možete posjetiti njegov Muzej. Šetnja Starim gradom koji se nalazi na litici okružen rekom Arom i sačuvao je svoj srednjovijekovni karakter kojeg krase brojne fontane, mostovi, spomenici, tornjevi i poznata kula sa satom Zytglogge. Kraće slobodno vrijeme. 
Nastavak putovanja ka Lucernu (110 km). Lucern se nalazi na istoimenom jezeru. Simbol grada je Kapela Most, a ime je dobio po kapeli Sv. Petra koja se nalazi u blizini. Sam most je prelijepo oslikan i izgrađen je kao dio gradskog utvrđenja. Pored mosta je oktogonalni toranj koji predstavlja najposjećeniju turističku atrakciju Lucerna. Šetnja do ostalih znamenitosti grada: Jezuitska crkva u baroknom stilu; Franjevačka crkva u gotičkom stilu; najvažnija renesansna crkva u Švajcarskoj – crkva Hof; Musegg – dio nekadašnjeg utvrđenja, poznat po tri tornja; jedinstvena građevina su Vodeni trnovi koji su izgrađeni 1859.god. da bi regulisali nivo vode jezera Lucern. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Italiji i smještaj u hotel u regiji Lombardia u večernjim časovima. Noćenje.

5. DAN / 29.10. / VICENZA – BANJA LUKA
Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja prema Vićenci (cca 230 km) u kojoj se nalaze 23 građevine čuvenog italijanskog arhitekte Palladia. Po dolasku do grada, šetnja do glavnog gradskog trga Piazza dei Signori na kojoj se nalaze bazilika Palladiana iz XV vijeka i Palazzo del Capitaniato – sjedište Gradskog vijeća; Corso Andrea Palladio – šetalište u kojem se nalaze neke od palata koje je projektovao čuveni arhitekata; Piazza Castello, Porta Castello, Fontana dei Cavalli, Teatro Olimpico – djelo arhitekte Paladija Nastavak putovanja prema Banjaluci (620 km) sa kraćim usputnim pauzama. Dolazak u Banjaluku u noćnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

  • 2  noćenja sa doručkom  u Annecy / hotel 3*
  • 1 noćenje sa doručkom u okolini Milana / hotel 3*
  • usluge stručnog vodiča i pratioca grupe
  • prevoz visoko turističkim autobusom
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove i ulaznice
  • Putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
  • Turistička taksa koja se plaća na recepciji hotela
  • Doplata za 1/1 sobu   220 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.