Solun - Krf - Skoplje

Posted in Jesen, Proljeće

SOLUN – KRF – SKOPLJE

Solun - Krf - Skoplje
Prijave u toku!
Polazak: 13. oktobar 2020.
CIJENA: 549 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN …  BANJA LUKA - SOLUN
Polazak sa Stare autobuske u 19:00h. Ugodna vožnja sa kraćim usputnim pauzama preko Hrvatske, Srbije i Makedonije.

2. DAN  …  SOLUN
Dolazak u Solun u prijepodnevnim  časovima (970 km).
Panoramsko razgledanje grada: Bijela kula, Galerijusov slavoluk, crkve Sv. Apostola, Sv. Sofije i Sv. Dimitrija-zaštitnika grada. Odlazak do srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Mogućnost odlaska u neku od veleprodaja kožnih i krznenih proizvoda. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN  …  SOLUN - KRF
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Krfu (370 km). Vožnja kroz  Sjevernu Grčku, pored grada Joanine i planinskih prevoja.  Dolazak u  luku Igumenicu. Ukrcaj na trajekt , te ugodna plovidba u trajanju oko 1,5 sata.  Pristanak broda u luku Krf, administrativni centar istoimenog ostrva koji obiluje zelenilom, prelijepim trgovima i uskim uličicama kojima prevladavaju elementi venecijanske i engleske arhitekture.  Krf je Homer opjevao u antičkom epu „Odiseja“ navodeći da se na ostrvo iskrcao Odisej nakon svojih lutanja, a tu su ga ugostili kralj Alkinos i njegova kćerka Nafsika. Odisej je tu  dobio lađu i nastavio dalje. Smještaj u hotel u gradu Krf.
Šetnja gradom sa vodičem: Stara i nova tvrđava, crkva Sv. Spiridona iz 1589.god. u kojoj se i danas čuvaju čudotvorne mošti Sv. Spiridona, Liston – dio Krfa koji predstavlja centar društvenog života, Jonska akademija, Azijski muzej...  Veče predviđeno za slobodne aktivnosti.  Noćenje.

4. DAN  … KRF - OSTRVO VIDO
Doručak.  Odlazak do Srpske kuće i počasnog Konzulata Republike Srbije. Srpska kuća je muzej posvećen stradanju srpske vojske tokom povlačenja preko Albanije u Prvom svjetskom ratu, 1915 - 1916 godine, tzv. Albanske golgote. Krf je tokom Prvog svjetskog rata bio sjedište srpske vlade u progonstvu, a 1917.god. je tu potpisana “Krfska deklaracija”
Fakultativni odlazak do obližnjeg ostrva Vido na kome se nalazila bolnica za srpske vojnike koji su došli na Krf poslije prelaska preko Albanije. Veliki broj srpskih ratnika je sahranjen u moru kraj ostrva, u "plavoj grobnici".
Vožnja brodicom traje oko 15 minuta. Obilazak mauzoleja koji je izgrađen u doba Kraljevine Jugoslavije, a u kome su zapisana imena onih koji su tu izgubili život. Povratak u grad Krf.
Mogućnost fakultativnog odlaska do ljetnikovca Ahiliona (15 km) i posjeta dvorcu princeze Sisi, koja ga je posvetila grčkom mitskom junaku Ahilu. Palata je okružena predivnim vrtom i pogledom na grad. Povratak u grad.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN …  KRF – SKOPLJE
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vijeme u gradu Krfu do ukrcaja na trajekt i polaska prema Skoplju. Putovanje sa kraćim usputnim pauzama (560 km). Fakultativna posjeta nekoj od vinarija u Makedoniji uz degustaciju vina.  
Dolazak u Skoplje u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN ...  SKOPLJE – BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i obilazak Skoplja: Porta Makedonija, statua „Ratnik na konju“, Most umjetnosti, Kameni most, zgrada Parlamenta i spomenik prvog predsjednika Nikola Karev, tvrđava Kale, Stara čaršija, memorijalna kuća Majke Tereze ( koja je rođena u Skoplju ). Kraće slobodno vrijeme.
Polazak prema Banjaluci (780 km). Dolazak u kasnim večernjim časovima.   

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 1 noćenje sa doručkom u Solunu u hotelu sa 3*
 • 2 noćenja sa doručkom na Krfu u hotelu sa 3*
 • 1 noćenje sa doručkom u Skoplju u hotelu sa 3*
 • usluge pratioca grupe i turističkog vodiča
 • prevoz visoko turističkim autobusom
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putničko-zdravstveno osiguranje 10 KM
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • troškovi trajekta oko 10 eur po pravcu
 • vožnja brodićem za ostrvo Vido oko 2 eur po pravcu
 • boravišnu taksu u hotelima u Grčkoj
 • degustacija vina u Makedoniji
 • doplatu za 1/1 sobu

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke