Postojnska Jama

Posted in Proljeće

TRST – PORTOROŽ – PIRAN – KOPAR – LJUBLJANA

Postojnska Jama
Prijave u toku!
Polazak: 08. maj 2020.
CIJENA: 249 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... BANJA LUKA – TRST - POSTOJNA
Polazak iz Banjaluke u 05:30 h, sa Stare autobuske stanice. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Dolazak u Trst u podnevnim časovima. Razgledanje grada koji je pod velikim uticajem „habzburške arhitekture“: najveći tršćanski trg Unita d’Italia, Guvernerova palata,  Teatro Verdi, Berza, Srpska pravoslavna crkva San Spiridon, kanal Grande, Teatro Romano, tvrđava San Guisto sa koje se pruža prelijep pogled na grad … Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili kupovinu.
Odlazak do dvorca Miramare koji se nalazi na samoj obali mora u blizini Trsta, a sagrađen je za austrijskog nadvojvodu  Maksimilijana i njegovu suprugu, belgijsku princezu Šarlotu.
Slobodno vrijeme za ulazak u dvorac ili šetnju dvorskim parkovima. Nastavak putovanja prema Postojni (50 km). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN ... PORTOROŽ – PIRAN – KOPAR  
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Slovenačku Istru. Dolazak u Portorož (70 km), jedan od najznačajnijih turističkih centara Slovenije. Slobodno vrijeme za šetnju ovim turističkim mjestom koji odiše luksuzom. Nastavak putovanja do obližnjeg Pirana (4 km). Šetnja Piranom koji se ponosi svojim dobro očuvanim starim gradskim jezgrom sa nizom uskih ulica, trgova, crkava i palata, te bogatom srednjovijekovnom arhitekturom i kulturnom baštinom. Slobodno vrijeme.    
Usputna posjeta Kopru – najvećem gradu Slovenačkog primorja  (20 km). Kopar je prvobitno bio ostrvo koje je kasnije preraslo u grad i spojeno sa kopnom. Šetnja starim centrom grada do Titovog trga na kom se nalazi Pretorijanska palata u kojoj je sada sjedište gradonačelnika, stara gradska kuća “Lođa”, Saborna crkva,  potom odlazak do Prešernovog trga i Vrata Muda.  
Mogućnosto odlaska na degustaciju vina u neki od vinskih podruma po kojima je ova regija poznata (fakultativno).
Povratak u Postojnu. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN ... LJUBLJANA –BANJA LUKA
Doručak. Fakultativna posjeta Postojnskoj jami, jednoj od najvećih i najljepših pećina u Evropi koja predstavlja sistem podzemnih hodnika, rovova, galerija i dvorana dug preko 20 kilometara, bogato ukrašen pećinskim nakitom u vidu stalaktita, stalagmita, draperija i pećinskih stubova.
Napuštanje hotela i polazak za Ljubljanu (50 km). Panoramska vožnja autobusom kroz glavni grad Slovenije. Odlazak do Kongresnog trga, Prešernovog trga i Franjevačke crkve. Šetnja sa vodičem duž obale rijeke Ljubljanice i njenih mostova. Simbol grada je Zmaj i Zmajski most koji je prvi ljubljanski gvozdeno-betonski most; Mesarski most, Tromostovlje.  Individualni odlazak uspinjačom do  Ljubljanskog grada. Slobodno vrijeme u Ljubljani. U poslijepodnevnim časovima polazak za Banjaluku (330 km). Dolazak u večernjim  časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • 2  noćenja sa doručkom u Postojni u hotelu 3*
  • usluge vodiča i pratioca grupe          
  • organizaciju i realizaciju programa
  • prevoz visoko - turističkim autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • doplatu za 1/1 sobu 80 KM
  • ulaznice za kulturno-istorijske lokalitete, uspinjača u Ljubljani, ulaznica u Postojnsku jamu
  • Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji
  • putničko i zdravstveno osiguranje 5 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redosljed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke