Klagenfurt - Bled - Ljubljana

Posted in Jesen, Proljeće

KLAGENFURT - BLED - LJUBLJANA

Klagenfurt - Bled - Ljubljana
Prijave u toku!
Polazak: 13. oktobar 2019.
CIJENA: 189 KM

PREUZMI PROGRAM U PDF >>

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN // BANJA LUKA – KLAGENFURT
Polazak iz Banjaluke u 01:00 h, sa Stare autobuske stanice. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjem radi odmora.
Rani jutarnji dolazak u Klagenfurt, prijestonicu Koruške. Šetnja Starim gradom uz razgledanje: Centalni gradski trg Neuer Platz gdje se nalazi gradska kuća kao i Stari grad, Landhaus, zgrada u kojoj je smješten koruški parlament čiji je hol ukrašen starim oružjem, šetnja do Schiller-ovog parka, odlazak do jezera Worther see...  Prolazak pored jedne od glavnih atrakcija ovog grada Minimundusa - mini varijante najpoznatijih građevina svijeta - Ajfelova kula, Tadž Mahal, katedrala svetog Petra...
Slobodno vrijeme za kupovinu u velikom tržnom centru “City Arkaden” u Klagenfurtu.
Smještaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN // BLED - LJUBLJANA
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bled. Posjeta Bledskom gradu koji je smješten na obali Bledskog jezera u podnožju Julijskih Alpa. Fakultativna vožnja brodićem do ostrvca na kojem se nalazi crkva koja datira iz XVII vijeka i gdje je postavljeno zvono za koje se vjeruje da ispunjava sve želje.
Polazak za Ljubljanu. Panoramska vožnja autobusom kroz glavni grad Slovenije. Odlazak do Prešernovog trga i Franjevačke crkve. Šetnja duž obale rijeke Ljubljanice i njenih mostova. Simbol grada je Zmaj i Zmajski most koji je prvi ljubljanski gvozdeno-betonski most, šetnja do Tromostovlja. Fakultativni odlazak uspinjačom do  Ljubljanskog grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti
Nastavak putovanja. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:  

  • 1 noćenje sa doručkom u Klagenfurtu, hotelu 3*          
  • usluge pratioca grupe                  
  • usluge turističkog vodiča                            
  • organizaciju i realizaciju programa
  • prevoz turističkim autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko i zdravstveno osiguranje 5 KM
  • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • vožnja brodićem na Bledu
  • dolatu za 1/1 sobu 65 KM

 NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

PREUZMI PROGRAM U PDF >>