Drakula tura

Posted in Proljeće

BUKUREŠT – SINAJA – TEMIŠVAR

Drakula tura
Prijave u toku!
Polazak 1: 12.04.2019.
CIJENA: 499 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... 12.04.2020.nedjelja  BANJA LUKA - BUKUREŠT
Polazak autobusa sa Stare autobuske u 20:00h. Noćna vožnja preko Hrvatske, Srbije i Rumunije (preko Krajove i Turnu Severina) sa usputnim pauzama.

2.DAN  … 13.04.2020. ponedjeljak  BUKUREŠT
U podnevnim časovima dolazak u Bukurešt (950 km), glavni grad Rumunije poznat i kao “Mali Pariz “. Panoramsko razgledanje grada : trgovi Romana i Viktorije, stara sudnica, Patriaršija, Parlamentska Palata - nakon “Pentagona“ najveća zgradu na svijetu, Univerzitetska palata, Triumfalna kapija, Rumunski Atenaeum… Smještaj u hotel. Kraće slobodno vrijeme. Organizovani odlazak do centra grada javnim prevozom. Šetnja centrom grada, slobodno vrijeme za individualno razgledanje i večeru. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN … 14.04.2020. utorak BUKUREŠT-SNAGOV -SINAJA
Doručak, napuštanje hotela. Odlazak do jezera Snagov (40 km). Posjeta  manastira gdje se nalazi Drakulin grob i opis legende. Nastavak putovanja za Sinaju (120 km), poznati turistički centar. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN … 15.04.2020. srijeda SINAJA – ZAMAK BRAN – PELEŠ
Doručak.  Odlazak do zamka Bran u kome je 1462.god. bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula). Obilazak zamka sa lokalnim vodičem. Zamak je sagrađen u XIV vijeku kao izuzetni fortifikacijski objekat u odbrani od nadiruće turske imperije. Zamak je autentično sačuvan sa zbirkom namještaja i umjetničkih vrijednosti iz tog perioda. Polazak za Sinaju i posjeta istoimenog manastira iz XVII vijeka. Posjeta nekadašnje ljetne rezidencije kraljevske porodice. U XIX vijeku  je tu kralj Karol I sagradio čuveni zamak “ Peleš” . Obilazak zamka Peleš. Slobodno popodne u Sinaji za šetnju i odmor. Noćenje.
5.DAN …  16.04.2020. četvrtak  SINAJA- BRAŠOV-SIGIŠOARA-TEMIŠVAR
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Brašov, najveći grad Transilvanije. Odmor i šetnja ovim prelijepim gradom sa čuvenim trgom, Vijećnicom  i    “ Crnom crkvom” (najveća gotička crkva između Beča i Istanbula). Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Sigišoaru - najočuvaniji srednjovijekovni grad Rumunije. Dolazak u podnevnim časovima. Obilazak starog grada koji je autentično očuvan iz perioda XV vijeka i kao takav zaštićen od UNESCO-a. Obilazak “Drakuline“ rodne kuće (1431.) i muzeja posvećenog,  kako njemu , tako i životu iz tog perioda (zbirke oružja, satova, nameštaja, prostorija za mučenje).  Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Temišvar. Dolazak u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN …  17.04.2020. petak  TEMIŠVAR - BANJA LUKA  
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u šetnju centrom grada. Polazak za Banjaluku u prijepodnevnim satima. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz visoko turističkim   autobusom
 • 1 noćenje sa doručkom u Bukureštu u hotelu 3*
 • 2 noćenja sa doručkom u Sinaji u hotelu 3*
 • 1 noćenje sa doručkom u Temišvaru u hotelu 3*
 • Usluge turističkog vodiča i pratioca grupe
 • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove i ulaznice
 • Sve ulaznice predviđene programom, uplata vodiču (Muzej i soba za mučenje u Sigišoari 7 €, zamak Bran 9 €, manastir Sinaja 3 €, dvorac Peleš 9 €, manastir Snagov 7 € ) – moguća manja odstupanja u cijeni
 • Doplata za 1/1 sobu   120 KM
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
 • Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.