ŠVAJCARSKA ČAROLIJA

ŠVAJCARSKA ČAROLIJA

Polazak: 26.04.2024.
Prijave u toku!
Cijena: 659 KM 

INSBRUK - RAJNA - CIRIH - KOLMAR - BAZEL - LUCERN - LUGANO - BERGAMO

1. DAN  / 26.04.2024. petak / BANJA LUKA
Polazak iz Banjaluke sa Stare autobuske stanice u 21:30h.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa kraćim pauzama radi odmora. 

2. DAN  /  27.04.2024. subota / INNSBRUCK
Dolazak u Innsbruck-glavni grad pokrajine Tirol (780 km), u jutarnjim  časovima. Razgledanje grada okruženog Alpima sa vodičem: glavna pješačka ulica, katedrala Sv. Jakova, Hofburg, čuveni Zlatni krov-najveća turistička atrakcija Insbruka. Zlatni krov je balkon na kući u starom dijelu grada, izgrađenoj za cara Maksimilijana, a  krase ga gotički ukrasi i više od 2000 pozlaćenih pločica. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kraći odmor. Odlazak do svijeta Swarovski kristala u obližnjem mjestu Wattens. Posjeta ovom jedinstvenom muzeju čiji se ulaz nalazi ispod vodopada. Unutar njega se nalazi velika kristalna kupola i mnoštvo očaravajućih kristala. Mogućnost kupovine na kraju posjete. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN  / 28.04.2024. nedjelja / VODOPADI NA RAJNI - ZURICH - COLMAR
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Švajcarskoj. Prolazak pored Kneževine Lihtenštajn, jedne od najmanjih država svijeta. Dolazak do mjesta Schaffhausen (290 km) koje je poznato po najvećim vodopadima u Evropi – vodopadi na rijeci Rajni, čine ih 3 vodopada koji se spuštaju sa visine od 23 m i nazivaju se „švajcarskom čarolijom“. Pored vodopada se nalazi dvorac Laufen u kome se nalazi restoran u prelijepom ambijentu, a u neposrednoj blizini je i vidikovac sa koga se pruža fascinantan pogled na vodopade. Ulaz u nacionalni park Rheinfall se naplaćuje, a putnici koji ne budu zainteresovani, mogu ostati u Schaffhausen-u.
Polazak ka Cirihu (55 km), ekonomskoj prestonici zemlje i jednog od najznačajnijih bankarskih centara  Evrope koji leži na obalama rijeka Limat i Šil i Ciriškog jezera. Vožnja pored impozantne katedrale sa dva zvonika, čuvene politehničke škole, crkve Sv. Marije ukrašene Šagalovim vitražima, švajcarskog nacionalnog muzeja, obilazak gradskog jezgra pješke. Nastavak putovanja za grad Colmar (150 km) u francuskoj regiji Alzace. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN / 29.04.2024. ponedjeljak / COLMAR - BASEL
Doručak. Polazak za Basel (65km) koji se nalazi na tromeđi između Švajcarske, Francuske i Njemačke. Šetnja starim gradskim jezgrom sa brojnim crkvama, palatama, trgovima, fontanama, spomenicima. Obilazak katedrale Munster-kombinacija gotičkog i romaničkog stila, šarenih crijepova i toranja blizanaca, a unutar nje se nalazi grob Erasmusa od Roterdama, jednog od najvećih evropskih renesansnih humanista.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Colmar (65 km) koji je poznat po motivima kuća s drvenim gredama, a istorijski centar je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog uticaja. U čarobnom okruženju ovog grada poseban je doživljaj alzaške kulture i načina života, a mnogi ga smatraju jednim od najljepših gradova Francuske. Razgled grada: glavni trg; tipične ulice - Rue des Marchands i Rue Merciere; kuća stare carine; dominikanska crkva; „mala Venecija“ okružena kanalima; kuća s kamenim glavama; crkva Sv. Martina. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / 30.04.2024. utorak / LUZERN - LUGANO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Lucern (165 km). Lucern se nalazi na istoimenom jezeru. Simbol grada je Kapela Most, a ime je dobio po kapeli Sv. Petra koja se nalazi u blizini. Sam most je prelijepo oslikan i izgrađen je kao dio gradskog utvrđenja. Pored mosta je oktogonalni toranj koji predstavlja najposjećeniju turističku atrakciju Lucerna. Šetnja do ostalih znamenitosti grada: Jezuitska crkva u baroknom stilu; Franjevačka crkva u gotičkom stilu; najvažnija renesansna crkva u Švajcarskoj – crkva Hof; Musegg – dio nekadašnjeg utvrđenja, poznat po tri tornja; jedinstvena građevina su Vodeni trnovi koji su izgrađeni 1859.da bi regulisali nivo vode jezera Lucern. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. 
Nastavak putovanja za Lugano (170 km). Vožnja do obale jezera Lugano i dolazak do istoimenog grada smještenog u prirodnom amfiteatru koga čine planine. Razgledanje grada koga zovu “švajcarski Monte Carlo”: Katedrala San Lorenzo- renesansna katedrala čiji zvonik dominira luganskim krajolikom, a sa njene terase se pruža nezaboravan pogled; glavni gradski trg Piazza della Riforma; Parco Civico-jedan od najlješih parkova u cijeloj Švajcarskoj… Slobodno vrijeme za šetnju ili uspon žičarom do nekog od vidikovaca sa koga se pruža prelijep pogled na panoramu Lugana.
Nastavak putovanja prema Italiji i noćenje u okolini Milana (oko 75 km)

6. DAN / 01.05.2024. srijeda / BERGAMO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Bergamu (oko 70 km). Obilazak istorijskog centra počinje uspinjačom koja vodi do Gornjeg grada - srednjovjekovni grad na brežuljku okružen zidinama iz XVII vijeka, Cittadella-Viskontijeva građevina iz XIV vijeka,  Piazza Vecchia (Stari trg),   romanička crkva Santa Maria Maggiore; Donji grad-moderno  središte Bergama.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

  • 1 noćenje sa doručkom u Insbruku u hotelu 3*
  • 2 noćenja sa doručkom u Colmaru u hotelu 3*
  • 1 noćenje sa doručkom u okolini Milana u hotelu  3*
  • usluge stručnog vodiča i pratioca grupe
  • prevoz visoko-turističkim autobusom
  • troškovi organizacije puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko i  zdravstveno osiguranje 12 KM
  • ulaznice za kulturno – istorijske spomenike koji se posjećuju
  • Turističku taksu koja se plaća na recepciji hotela
  • doplata za 1/1 sobu 400 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.