RIM (Avionom iz ZG)

RIM (Avionom iz ZG)

Zagarantovan polazak: 29.04.2024.
Prijave u toku!
Cijena: 1465 KM 

Rim - vjekovna  prestonica Rimskog carstva i duhovno središte katoličkog svijeta, sjedište grada-države Vatikan. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući cjelinu kakva se nigde drugde u svijetu ne može naći. Rim je muzej na otvorenom, ali i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Rimljanima  prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu.

1. DAN  / 29.04.2024. / ZAGREB - RIM
Sastanak putnika na aerodromu Zagreb u 12.00 h. Polijetanje za Rim u 14.40 h (let OU 380). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 17.15 h. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smještaj. Noćenje.

2. DAN  / 30.04.2024. / RIM
Doručak. Obilazak grada pješice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... 
Tokom popodneva fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovječene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgojila Romula i Rema, mitske osnivače grada, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN  / 01.05.2024. / RIM
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i posjeta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koji je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. U njoj je živio kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne
porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 02.05.2024. / RIM
Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz XVI vieka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Slobodno popodne. Noćenje.

5. DAN / 03.05.2024. / ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje za Zagreb u 18.00 h (let OU 381). Dolazak u Zagreb u 20.35 h.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu  3*/4* iz lanca Raeli hotela u centru Rima u zoni Termini
 • Avio prevoz na relaciji Zagreb-Rim-Zagreb                        
 • Prevoznik Croatia Airlines
 • Čekirani prtljag 23 km + ručni prtljag
 • Aerodromske takse – iznos je podložan promjeni, a na dan objave programa su bile 63 EUR
 • Transfer na destinaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Poludnevno panoramsko i pješačko razgledanje grada
 • organizaciju i realizaciju programa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativni izleti i ulaznice
 • Poludnevna fakultativna posjeta Vatikanu 65 EUR
 • Poludnevnifakultativni izlet „Forum i Koloseum“ 60 EUR
 • Poludnevni fakultativni izlet autobusom – Tivoli 75 EUR
 • putno-zdravstveno osiguranje
 • doplata za 1/1 sobu 140 EUR
 • boravišna taksa se plaća na recepciji hotela – za hotele 3* je 4 EUR po osobi dnevno, a za hotel 4* je 6 EUR dnevno

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Prijavljivanje za faluktativne izlete se vrši u agenciji prilikom sklapanja ugovora, a plaćanje se vrši na destinaciji u eurima.
Transfer iz Banjaluke do aerodroma Zagreb će biti organizovan, ali cijena transfera zavisi od broja putnika i nakadno će biti objavljena.