NAPULJ – KAPRI – OBALA AMALFI - POMPEJI

NAPULJ – KAPRI – OBALA AMALFI - POMPEJI

Zagarantovan polazak: 05.04.2024.
POPUNJENO!
Cijena: 1089 KM 

1. DAN  / 05.04.2024. petak / Beograd – Napulj
Sastanak na Aerodromu Nikola Tesla u 10:45 H. Obavljanje graničnih formalnosti, polijetanje letom JU 552 u 12:40 H. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Napulju je u 14:10 H. Transfer do hotela u Napulju. Smještaj u hotel i kraći odmor.
Šetnja gradom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim zbog svojih velikih kontrasta i južnog italijanskog duha punog života.
Razgled grada obuhvata šetnju: Trg Plebiscita (Piazza del Plebiscito) sa crkvom Franje Paulijanskog i Kraljevskom palatom, Teatro di San Carlo-poznata talijanska operska kuća, Castel  Nuovo dvorac iz XIII vijeka koji dominira gradom, Galleria Umberto I, zamak del Ovo, Napuljska katedrala Duomo di Santa Maria Assunta.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN  / 06.04.2024. subota / Ostrvo Kapri
Doručak. Fakultativni izlet na ostrvo Capri koji je zbog svoje ljepote, raskošnog zelenila i cvijeća, na glasu kao rajsko ostrvo.
Odlazak do luke odakle je ukrcaj na brod.
Capri je bio omiljeno mjesto za odmor još starim Rimljanima; bogatim industrijalcima; piscima; slikarima; mnogim istorijskim ličnostima - Lenjin je upravo na Kapriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Polovinom XX vijeka  ostrvo postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Grace Kelly... 
Vožnja trajektom do luke Marina Grande odakle se vide ruševine Palazzo a Mar i "Bagni di Tiberio". Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na ostrvu koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Gradić je bogato ukrašen djelima umjetnika koji su tu boravili.
Nezaboravan panoramski pogled na zaliv sa 327 m nadmorske visine. Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg sa prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I degustaciju delicija. Povratak brodom u Napulj. Noćenje.

3. DAN  / 07.04.2024. nedjelja / Kosta Amalfitana
Doručak. Fakultativni izlet Obala Amalfitana.  Vožnja autobusom do Sorrenta i dalje krivudavom cestom, uz plantaže limuna I maslina, do Positana, grada sa karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Foto pauza na vidikovcu iznad Positana odakle se pruža najljepši pogled na grad i obalu.
Nastavak vožnje do Amalfija, najpoznatijeg, te ujedno i najvećeg mjesta na obali. Slobodno vrijeme u Amalfiju čijim centralnim trgom dominira katedrala Sant’ Andrea.
Foto pauza s obzirom da je Amalfi vrlo fotogeničan, ali ne dopušta turističkim autobusima zadržavanje u gradu.  Nastavak razgledanja brodom pored Atranija, ribarskog gradića od 900 stanovnika poznatog po svojoj prekrasnoj plaži, te katedrali koja se izdiže iznad nje.  Pristanak broda u mjestu Maiori gdje nas čeka autobus za povratak u Napulj. Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, te u dogovoreno vrijeme polazak prema Napulju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / 08.04.2024. ponedjeljak / Pompeji - Napulj - Beograd
Doručak. Pakovanje stvari i odlaganje u prostoriju za prtljag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Napulju ili moguća fakultativna posjeta javnim prevozom jednom od najčuvenijih svjetskih arheoloških nalazišta Pompejima, koji se nalaze podno vulkana Vezuv, na 20ak km od Napulja. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina prije nego što je slučajno otkriven.
Transfer do aerodroma oko 13:15 h. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let za Beograd JU 553  u 15:40h. Dolazak u Beograd u 17:00 h. U zavisnosti od interesa putnika, organizovan transfer za Banjaluku. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* Napulju
 • avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd      avio kompanijom AIR SERBIA
 • aerodromske takse (podložne promjenama)
 • kofer 23 kg + 8 kg ručnog prtljaga
 • transfer aerodrom-hotel u Napulju-aerodrom
 • usluge vodiča
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izlet na ostrvo Kapri  80 EUR (minimum za izvođenje izleta je 20 putnika)
 • Fakultativni izlet Costa Amalfitana 75 EUR (minimum za realizaciju izleta je 20 putnika)
 • Fakultativni izlet Pompeji 35 EUR (karta za voz i ulaznica u arheološki lokalitet)
 • putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
 • ulaznice za lokalitete i javni prevoz
 • doplatu za 1/1 sobu
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji 4,50 EUR po osobi dnevno:

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Transfer iz Banjaluke do aerodroma Nikola Tesla će biti organizovan, ali cijena transfera zavisi od broja putnika i nakadno će biti objavljena.