BARSELONA

BARSELONA

Zagarantovan polazak: 28.04.2024.
Prijave u toku!
Cijena: 1446 KM
 

Barselona je kosmopolitski i moderan grad, drugi po veličini grad Španije koji je zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao omiljena destinacija milionima turista. Najinteresantniji je kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram modernizovanja grada, velikog ulaganja i pomjeranja granica u kulturi, umjetnosti i arhitekturi. Sa tako izraženim mediteranskim karakterom, Barselona svojim stanovnicima i turistima nudi mnogo aktivnosti i dešavanja upravo na svojim ulicama, na prelijepom šetalištu Rambla, parkovima Monžuika, parku Guelj ili ispred velelepnih građevina, koje je u arhitektonsko naslijeđe gradu ostavio najslavniji katalonski modernista - Antonio Gaudi.

1. DAN / 28.04.2024. Nedjelja / ZAGREB -  BARSELONA
Sastanak putnika na aerodromu Zagreb u 14:00h. Let za Barselonu u 17:50h (let OU 374). Dolazak u Barselonu u 20:00h. Transfer do hotela, smještaj. Noćenje.

2. DAN / 29.04.2024. Ponedjeljak / BARSELONA
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt ... Slobodno popodne. Noćenje.

3. DAN / 30.04.2024. Utorak / fakultativni izlet ĐIRONA I FIGERAS 
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet “Đirona i Figeras”. Polazak za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao dio sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu.Noćenje.

4. DAN / 01.05.2024. Srijeda / BARSELONA
Doručak. Poludnevna fakultativna posjeta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”. Sjutadela je park nastao u XIX vijeku kao jedina zelena površina u gradu. Danas je park poznat po nekoliko muzeja, čuvenoj fontani koju je dizajnirao Antonio Gaudi i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Noćenje. 

5. DAN / 02.05.2024. Četvrtak / BARSELONA - ZAGREB 
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom pored Barselone. Let za Zagreb u 18:20h (OU 375). Dolazak u Zagreb u 20:20h.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu  Arya Stadium 3* https://www.aryastadiumhotel.com/en/
 • Avio prevoz na relaciji Zagreb-Barselona-Zagreb                        
 • Prevoznik Croatia Airlines
 • Čekirani prtljag 23 km + ručni prtljag
 • Aerodromske takse – iznos je podložan promjeni, a na dan objave programa su bile 50 EUR
 • Transfer na destinaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Poludnevno panoramsko razgledanje grada                            
 • organizaciju i realizaciju programa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativni izleti i ulaznice
 • Cjelodnevni izlet autobusom „Đirona i Figeras“ 85 EUR
 • Poludnevna posjeta parkovima Citadela, Tibidabo i etno selo „Pueblo Espanjol“ 70 EUR
 • putno-zdravstveno osiguranje 10 KM
 • doplata za 1/1 sobu 200 EUR
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela u iznosu 3,10 EUR po osobi dnevno

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Prijavljivanje za faluktativne izlete se vrši u agenciji prilikom sklapanja ugovora, a plaćanje se vrši na destinaciji u eurima.
Transfer iz Banjaluke do aerodroma Zagreb će biti organizovan, ali cijena transfera zavisi od broja putnika i nakadno će biti objavljena.