BARI I ČARI JUŽNE ITALIJE

BARI I ČARI JUŽNE ITALIJE

Zagarantovan polazak: 25.04.2024.
Prijave u toku!
Cijena: 1149 KM 

 

1. DAN  / 25.04.2024. četvrtak / BEOGRAD - BARI
Sastanak putnika na  aerodromu Nikola Tesla u 05:15h. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let JU 490 za Bari u 07:20 h. Dolazak u Bari u 09:00 h. Transfer do hotela. Odlaganje stvari u prostoriju za prtljag i odlazak do centra Barija - glavnog grada regije Apulija (Puglia). Posjeta bazilici Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti Sv. Nikole i gdje se rame uz rame mole pravoslavci i katolici, a službe se vrše u skladu sa katoličkim i pravoslavnim običajima. Šetnja Starim gradom sa lavirintom ulica i trgova; Katedrala posvećena Sv. Sabinusu koja predstavlja primjer romaničko-apulijske arhitekture; ostaci normanske tvrđave Castello Svevo koji je rekonstruisala i proširila napuljska princeza Izabela Aragonska; Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak do Teatro Petruzzeli – jedna od najpoznatijih operskih kuća u Italiji, poslije milanske Scale i napuljske San Carlo. Slobodno vrijeme za  individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN  / 26.04.2024. petak / ALBEROBELLO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u unutrašnjost regije Puglia. Posjeta Alberobelu (65 km) - mjestu jedinstvene narodne arhitekture “Trulli” koju karakterišu male bijele kuće sa kupolastim krovovima. Mjesto se sa svojom jedinstvenom arhitekturom nalazi na UNESCO-vom spisku Svjetske kulturne baštine, a vraća nas u vrijeme brutalnog feudalizma kada se prikupljao porez. Po potrebi, ove kuće su se mogle demontirati jako brzo, a kada kraljevi poreznici odu, nove bi se preko noći stvorile na njihovom mjestu. Posjeta jedinoj trullo crkvi u svijetu, Sv. Antonio
Nastavak putovanja za Ostuni (40 km), tzv. “Stari grad” ili “Bijeli grad” izgrađen na vrhu brda koji je još uvijek opasan drevnim zidinama, a smatra se arhitektonskim biserom južne Italije. Obilazak Katedrale i Biskupske palate, šetnja pored brojnih palata lokalnih plemićkih familija. Arhitekturom grada dominira bijela boja zbog čega i nosi naziv La Citta Bianca. Slobodno vrijeme. Povratak u Bari (85 km).
Usputna posjeta mjestu Polignano A Mare koje je poznato po  Grotte Palazzese, pećina u kojoj se nalazi restoran okrenut prema moru. Kafe pauza. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN  / 27.04.2024. subota / TARANTO – MATERA - ALTAMURA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet. Vožnja do grada Taranto (95 km) koga nazivaju još i “Grad na dva mora”. Grad je smješten na vrhu pete “italijanske čizme” na mjestu gdje se Salento poluostrvo izdvaja reljefno od ostatka države. Razgled Castello Aragonese, Dorski hram, Katedrala, stare palate. Kraće slobodno vrijeme.
Nastavak putovanja za Materu (75 km) koja se nalazi u regiji Basilicata. Razgledanje grada: Katedrala Madonna della Bruna ispred koje se pruža prekrasan pogled na Stari grad čija je većina zgrada ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadovezuju na sistem pećina i podzemnih hodnika Sassi di Matera (Stijene Matere). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
Usputno zaustavljanje u gradiću Altamura  (20 km). Razgled srednjovjekovnog centra grada. Obilazak Katedrale  koja je sagrađena po nalogu Fridrika II. Povratak u Bari (50 km). Noćenje.

4. DAN / 28.04.2024. nedjelja  / BARI - BRINDISI
Doručak. Mogućnost odlaska vozom u Brindisi (vožnja oko 1,5 sat). Brindisi je trgovačko i industrijsko središte Pulje koji je prema legendi osnovao epski junak Diomed. Zovu ga i 
“Vrata ka istoku” Najzanimljiviji dio je luka sa prelijepim šetalištem duž kojeg se nalaze brojni restorani, kafići i slastičarne, a preko puta se nalazi impresivan spomenik  italijanskim mornarima. Šetnja do jednog od dva dvorca izgrađenih u XVI vijeku koji su služili kao odbrambeno utvrđenje. Slobodno vrijeme iI povratak vozom u Bari. 

5. DAN / 29.04.2024. ponedjeljak  / BARI - BEOGRAD
Doručak. Pakovanje stvari i odlaganje u prostoriju za prtljag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Bariju, do transfera za aerodrom. Transfer na aerodrom oko 17:30h. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let za Beograd JU 495  u 20:30h. Dolazak u Beograd u 22:10 h. U zavisnosti od interesa putnika, organizovan transfer za Banjaluku. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 4 noćenje sa doručkom u Bariju u hotelu sa 3*
 • Avionsku kartu sa uračunatim koferom od 23 kg + ručni prtljag do 8 kg
 • Aerodromske takse (koje su podložne promjenama)
 • usluge turističkog vodiča
 • prevoz visoko turističkim autobusom
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putničko i zdravstveno osiguranje 12 KM
 • fakultativni izlet : Alberobello i Ostuni 55 EUR
 • fakultativni izlet: Taranto, Matera i Altamura 65 EUR
 • fakultativni odlazak vozom u Brindisi 30 EUR
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • turističku taksu koja se plaća na recepcija 3 EUR po osobi po noćenju
 • doplatu za 1/1 sobu 355 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Transfer iz Banjaluke do aerodroma Nikola Tesla će biti organizovan, ali cijena transfera zavisi od broja putnika i nakadno će biti objavljena.