SKOPLJE (Nova Godina)

SKOPLJE (Nova Godina)

Polazak: 30.12.2022.
Prijave u toku!
Cijena: 399 KM
 

1. DAN /  petak 30.12.2022. / BANJA LUKA – SKOPLJE 
Polazak autobusa  sa Stare autobuske u 07:30h.  Ugodna vožnja preko Srbije sa kraćim usputnim pauzama. Dolazak u Skoplje u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN / subota 31.12.2022. / SKOPLJE
Doručak u hotelu. Obilazak Skoplja sa vodičem: Porta Makedonija, statua „Ratnik na konju“, Most umjetnosti, Kameni most, tvrđava Kale, Stara čaršija, memorijalna kuća Majke Tereze... Slobodno vrijeme za odmor i pripremu za doček Nove godine. Fakultativni doček Nove godine u restoranu Four sa svečanom večerom i muzikom uživo. Alternativno je doček Nove godine na otvorenom uz nastup nekog od poznatih bendova.
Noćenje.

3. DAN / nedjelja 01.01.2023. / SKOPLJE
Kasni doručak.  Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, izlet do kanjona Matke koji je udaljen od Skoplja 15 km. To je vještačko jezero na rijeci Treska sa slikovitom pješačkom zonom omeđenom visokim stijenama. U ovom dijelu se nalaze mnogi manastiri, a jedan od najljepših je manastir Sv. Andrije pored kojeg se nalazi i par restorana te pristanište čamaca za plovidbu jezerom. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra Skoplja i slobodno vrijeme za šetnju i reprizu Nove godine na Trgu uz nastup nekog od poznatih bendova. Povrata u hotel. Noćenje.

4. DAN / ponedjeljak  02.01.2023. / SKOPLJE – NIŠ – BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Nišu. Posjeta Ćele kuli – jedinstvenom svjetskom spomeniku koji su napravili  Turci od lobanja srpskih heroja poslije bitke na Čegru;  spomeniku oslobođenja Niša koji se nalazi u samom centru; spomeniku kralju Aleksandru Karađorđeviću; spomenik Stevanu Sremcu i Kalči; Niškoj tvrđavi na obali rijeke Nišave. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Banjaluci sa kraćim usputnim pauzama (570 km). Dolazak u kasnim večernjim ili noćnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

  • 3 noćenja sa doručkom u Skoplju u hotelu PARK NEXT DOOR 4*
  • prevoz visoko-turističkim autobusom
  • posjete i obilasci prema programu
  • usluge lokalnog vodiča i pratioca grupe
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 

  • putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
  • ulaznice za kulturno-istorijske lokalitete
  • doplatu za svečani doček Nove godine u restoranu Four 160 KM (svečana večera sa neograničenom konzumacijom domaćih pića i muzikom uživo)
  • individualne troškove
  • doplatu za 1/1 sobu 150 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.