Venecija sa ostrvima lagune

Posted in Jesen

VENECIJA – PADOVA – UDINE

Venecija sa ostrvima lagune
Prijave u toku!
Polazak: 09. oktobar 2020.
CIJENA: 259 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... BANJA LUKA        
Polazak autobusa iz Banjaluke u 23:00h.  Noćna vožnja u tranzitu kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju  sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN ... VENECIJA    
U jutarnjim časovima dolazak do pristaništa za Veneciju. Vožnja vaporetom do Venecije - prestonice nekada moćne Mletačke Republike. Obilazak znamenitosti sa vodičem: Most uzdaha, Duždeva palata, Trg Sv. Marka, bazilika Sv. Marka, Kanal Grande, Ponte Rialto… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima povratak do pristaništa i odlazak do Lida di Jesola. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN ...  OSTRVA LAGUNE - MURANO i BURANO                
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet brodom na ostrva venecijanske lagune:
Murano – ostrvo poznato po izradi predmeta od stakla, gdje se posjećuje tvornica stakla i može se vidjeti odlična prezentacija majstora izrade stakla. U gradu postoje brojne radionice za proizvodnju stakla, a slobodno vrijeme možete iskoristiti za šetnju uz mnogobrojne male prodavnice.
Odlazak brodicom do strva Burano, čija je važnost narasla tek u XVI vijeku, kada su žene počele vesti čipku.
Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada, jer legenda kaže da su tako njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu. Svakako probajte originalne buranellije ili esse - tradicionalne kekse sa ostrva, prosecco ili aperol spritz – veoma popularan aperitiv brojnih Venecijanaca i stanovinka ostrva. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lido di Jesolo. Noćenje.

4. DAN ... LIDO DI JESOLO – UDINE – BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Udinama (120 km) – gradu koji se razvio na mjestu gdje se završava Padska nizija i uzdižu Julijske Alpe. Šetnja starim gradskim jezgrom: Piazza della Liberta na kojoj se nalazi Loggia del Lionello podignuta  u stilu venecijanske gotike, a nasuprot njoj stoji toranj sa satom Torre dell’Orologio koji i podsjeća na onaj venecijanski; renesansna Loggia di San Giovanni; venecijanski dvorc Castello di Udine; Piazza Matteotti sa crkvom San Giacomo; Katedrala, gradska kuća… Kraće slobodno vrijeme u centru grada. Odlazak u tržni centar. Slobodno vrijeme za kupovinu.

ARANŽMAN OBUHVATA:        

 • 2 noćenje sa doručkom u Lido di Jesolu u  hotelu sa 3*   
 • prevoz visoko-turističkim autobusom
 • usluge turističkog vodiča i pratioca grupe                           
 • organizaciju i realizaciju programa
 • ulaznu taksu u Veneciju

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putno-zdravstveno osiguranje 5 KM
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • vožnja vaporetom za Veneciju 20 EUR
 • vožnja brodićem na ostrva lagune 25 EUR
 • dolatu za 1/1 sobu 80 KM
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka podložan je promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke