Sofija - Plovdiv - Niš

Posted in Jesen

SOFIJA – PLOVDIV – NIŠ

Sofija - Plovdiv - Niš
Prijave u toku!
Polazak: 24. oktobar 2019.
CIJENA: 299 KM

PREUZMI PROGRAM U PDF >>

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN // BANJA LUKA
Polazak iz Banjaluke u 21:00 h, sa Stare autobuske stanice. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske.

2. DAN // SOFIJA
Dolazak u Sofiju u jutarnjim časovima (730 km). Obilazak glavnog grada Bugarske i organizovana šetnja centrom grada: hram Sv. Aleksandra Nevskog; Crkva Sv. Sofije; Ruska crkva; Rotonda; Parlamentarni trg u centru Sofije, Bogoslovski fakultet… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN // SOFIJA - PLOVDIV
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i kupovinu. Fakultativno: Odlazak do Plovdiva (150 km), drugog po veličini grada u Bugarskoj koji je smješten na obalama rijeke Marice. Po dolasku slijedi razgledanje grada: Gornji i Donji grad,  crkva Sv. Konstantina i Elene, stare bugarske kuće, šetnja srednjovijekovnim uskim uličicama popločanih kaldrmom. Stari grad je poznat po svojoj očuvanosti u kome se mogu vidjeti ostaci tračke tvrđave iz V vijeka p.n.ere, ali i dobro očuvane arheološke ostatke iz rimskog razdoblja poput rimskog foruma, stadiona i amfiteatra zbog kojih se Plovdiv nalazi na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Plovdiv je poznat po svojim pitoresknim crkvama, poznatoj džamiji i kućama sa specifičnom arhitekturom iz razdoblja bugarske renesanse sa kraja XVIII vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u Sofiju. Noćenje.
Minimum za izvođenje izleta je 25 putnika. Za one koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za individualne aktivnosti.

4. DAN // SOFIJA - NIŠ - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Niš (170 km). Posjeta Ćele kuli – jedinstvenom svjetskom spomeniku koji su napravili  Turci od lobanja srpskih heroja poslije bitke na Čegru;  spomenik oslobođenja Niša koji se nalazi u samom centru; spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću; spomenik Stevanu Sremcu i Kalči; Niška tvrđava na obali rijeke Nišave. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Banjaluci sa kraćim usputnim pauzama (570 km). Dolazak u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • 2 noćenja sa doručkom u Sofiji - hotel 3*
  • Prevoz visoko-turističkim autobusom
  • Razgledanja grada prema programu
  • Usluge vodiča i predstavnika agencije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • ulaznice za kulturno-istorijske lokalitete
  • fakultativni izlet u Plovdiv 20 EUR
  • doplata za 1/1 sobu 85 KM
  • putničko zdravstveno osiguranje 7 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

PREUZMI PROGRAM U PDF >>