Poljska sa Brnom i Bečom

Posted in Jesen

KRAKOV – VARŠAVA – BRNO – BEČ

Poljska sa Brnom i Bečom
Prijave u toku!
Polazak: 16. oktobar 2020.
CIJENA: 559 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN …
Polazak iz Banjaluke u 20:00h sa Stare autobuske stanice. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2. DAN … KRAKOV
Dolazak u Krakov (1000 km)  u podnevnim časovima. Organizovano razgledanje grada  u pratnji vodiča: Dvorac Vavel, Katedrala, renesansna palata, Trg slavne tržnice, Robna tržnica, palata Krzisztofori, Crkva Sv. Ane, Florianska ulica, vrata Barbican, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV vijeka, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV vijeka... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. DAN … KRAKOV - VARŠAVA
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni  obilazak rudnika soli Wieliczka (15 km), koji se  nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Silazak liftom do dubine od 100 m i obilazak predivnog podzemnog jezera, kraljevske kapele napravljene od soli, koncertne dvorane. Minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Povratak u Krakov.
Za putnike koji ne idu u rudnik soli, slobodno vrijeme u gradu.
U podnevnim časovima polazak za Varšavu (300 km), glavni grad Poljske, na obalam rijeke Visle. Smještaj u hotel. Odlazak u orjentacijsku šetnju centrom grada sa vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN … VARŠAVA
Doručak. Odlazak u razgled grada pješke ili javnim gradskim prevozom: Staro gradsko jezgro koje je u drugom svjetskom ratu bila potpuno razrušeno te kasnije potpuno renovirano, danas je
pod zaštitom UNESCO-a;  Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca; Sigmundov stub-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost, a u drugoj krst koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak šetnja do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovijekovnog trga u Evropi, gotičke katedrale Sv. Jovana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Poslijepodne predlažemo odlazak do Lazienki, najvećeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palatama, uključujući i Palatu na vodi.
Preporuka za posjetu Palate kulture - najviše i kultne građevine u Varšavi. Sa tridesetog sprata zgrade se pruža prekrasan pogled na grad. U večernjim časovima predlažemo odlazak do obale rijeke Wisle koja je postala popularno mjesto okupljanja i druženja uz mnoge kulturne sadržaje poput otvorenog pozorišta,  kina i koncerata.
Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN … VARŠAVA – BRNO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Brnu (550 km), glavnom gradu Moravske. Razgledanje grada u pratnji vodiča:
Dvorac Špilberk iz XIII vijeka u kojem se danas nalazi Muzej grada, palata Dietrichstein, katedrala Sv. Petra i Pavla. Smještaj u hotel. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje.

6. DAN … BRNO – BEČ – BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Beč (150 km). Panoramski  razgled grada autobusom tj. vožnja po Ulici  Ring  
sa njezinim znamenitim  palatama Državne opere, zimski dvorac Hofburg, Parlament, Gradska kuća, Univerzitet, Zavjetna crkva, Berza,  Zgrada vlade,  Muzej i Akademija primjenjenih umjetnosti,  Karlov  trg sa crkvom Sv. Karla. Slobodno vrijeme u centru Beča.
Nastavak putovanja za Banjaluku (560 km) uz kraće usputne pauze. Dolazak u Banjaluku u noćnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 1 noćenje sa doručkom u Krakovu u hotelu sa 3*
 • 2 noćenja sa doručkom u Varšavi u hotelu 3*
 • 1 noćenje sa doručkom u Brnu u hotelu 3*
 • usluge turističkog vodiča i pratioca grupe
 • prevoz visoko turističkim autobusom
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putničko i zdravstveno osiguranje 10 KM
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczka
 • vidikovac na Palati kulture u Varšavi
 • turističku taksu koja se plaća na recepciji
 • doplatu za 1/1 sobu

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke