Minhen i dvorci Bavarske

Posted in Jesen

LINDERHOF – NEUSCHWANSTEIN – HOHENSCHWANGAU – HERRENCHIMSEE

Minhen i dvorci Bavarske
Prijave u toku!
Polazak: 23. oktobar 2020.
CIJENA: 429 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN … BANJA LUKA
Polazak autobusa iz Banjaluke sa Stare autobuske stanice u 23:00h.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN …  SALZBURG - MINHEN
Dolazak u Salzburg u jutarnjim  časovima. Razgledanje Sazlburga pješke: Katedrala, Nadbiskupska rezidencija, Glockenspiel zvono, Mocartova kuća, šetnja do palate i parka Mirabell... Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Minhen. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak do centra grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN … DVORCI BAVARSKE
Nakon doručka, cjelodnevni izlet na jug Bavarske i posjeta čuvenim dvorcima;
Neuschwanstein (u prevodu Novi labuđi kamen) je njemački dvorac na jugozapadu Bavarske kojeg je 1869. godine dao sagraditi bavarski kralj Ludvig II. Dvorac Neuschwanstein je jedno je od najpoznatijih njemačkih turističkih odredišta koje godišnje posjeti oko 1,3 miliona turista. Uvršten je i na UNESCO-ovu listu Svjetske kulturne baštine. Poslužio je i kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda.
Hohenschwangau - Tvrđava iz XII vijeka koja je 1833. godine preuređena u neogotskom stilu po nalogu prestolonasljednika Maksimilijana, a u kojem je Ludvig II proveo najveći dio svog djetinjstva.
Linderhof - Ljetna rezidencija Ludviga II smještena u pravoj zelenoj oazi. Prvobitno je izgrađen za potrebe lova Ludvigovog oca Maksimilijana kojeg je kasnije Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost, i pozlatio njegove odaje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN … MINHEN     
Doručak. Organizovani obilazak znamenitosti grada:
Karlsplatz, Odeon platz, Hofgarten, Opera, Frauenkirche (Ženska crkva), Marienplatz. Šetnja Maksimilijanovom ulicom u kojoj se mogu naći najekskluzivniji modni brendovi, a vodi preko rijeke Izar sve do sjedišta Bavarskog parlamenta. Odlazak do umjetničke i univerzitetske četvrti Švabing te  Olimpijskog stadiona uz mogućnost posjete Olimpijskom tornju-fakultativno. Organizovan odlazak do dvorca Nimfenburg-ljetne rezidencije bavarskih kraljeva, kraća pauza. Povratak u centar grada I slobodno poslijepodne. Preporučujemo odlazak u jednu od bavarskih pivnica. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN … HERRENCHIMSEE - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja i vožnja brodićem do Kraljevskog dvorca Herrenchiemsee na jezeru Chiemsee u Bavarskoj koji je danas  jedan od najpoznatijih i najljepših dvoraca u svijetu (fakultativno). Dvorac se nalazi na idiličnom ostrvcu Herreninsel [u prevodu muško ostrvo] ili Herrenchiemsee. Godine 1873. bavarski kralj Ludwig II je kupio ovo ostrvo za 350.000 guldena i na njemu dao sagraditi impozantan dvorac Herrenchiemsee koji  je projektovan po uzoru na čuveni francuski dvorac Versailles.
Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Banjaluci uz usputne pauze. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • 3 noćenja sa doručkom u Minhenu u hotelu sa 3*
  • usluge turističkog vodiča i  pratioca grupe
  • prevoz visoko turističkim autobusom
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • vožnju brodićem na jezeru Chiemsee
  • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • putničko -zdravstveno osiguranje 8 KM
  • doplatu za 1/1 sobu 120 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke