Čarobna jezera Austrije

Posted in Jesen

SALZBURG - WOLFGANGSEE - MONDSEE - BAD ISCHL - HALLSTAT

Čarobna jezera Austrije
Prijave u toku!
Polazak: 22. oktobar 2020.
CIJENA: 349 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

Jezersko područje Salzkammergut broji 76 jezera i predstavlja jednu od najimpresivnijih regija Austrije sa svojom kombinacijom jezera, planina, rijeka, šuma i izgrađenom turističkom infrastrukturom. Kao biseri u nizu nadovezuju se lednička jezera Fuchlsee, Mondsee, Wolfangsee, Attersee, Traunsee, Hallstatter See... Regija je nadaleko poznata po rudnicima soli od kojih je veliki rudnik soli u Hallstatt-u danas preuređen u muzej i predstavlja jedinstven muzej tog tipa.

1. DAN ... BANJALUKA
Polazak iz Banjaluke sa Stare autobuske stanice u 23:30h.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa kraćim pauzama radi odmora.

2. DAN ... SALZBURG
Dolazak u Salzburg u jutarnjim  časovima (620 km). Razgledanje Salzburga pješke: Katedrala-jedno od najvažnijih djela barokne arhitekture iz XVII vijeka, Nadbiskupska rezidencija, Glockenspiel zvono, Mocartova kuća, Getreidegasse – najpoznatija trgovačka ulica u gradu. Šetnja do palate i parka Mirabell koji je jedan od najljepših baroknih vrtova... Mogućnost odlaska uspinjačom do Hohensalzburg dvorca smještenog na uzvišenju iznad grada. Dvorac dominira gradom i pruža jedinstven pogled na sve gradske tornjeve i predstavlja simbol Salzburga.
U popodnevnim časovima smještaj u hotel u okolini Salzburga. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN ... SANKT GILGEN I SANKT WOLFGANG (WOLFGANGSEE) – MONDSEE - FUSCHLSEE
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u jezersko područje Salzkammergut - regija koju je dodatno promovisao kultni film „Moje pjesme, moji snovi“. Panoramska vožnja uz jezero Fuschlsee uz foto pauzu na nekom od panoramskih tačaka.
Obilazak jezera Wolfgangsee. Panoramska vožnja obalom jezera i posjeta mjestu St. Wolfgang. Šetnja ovim živopisnim mjestom i razgled župne crkve sa Pacherovim oltarom.
Posjeta gradiću Sankt Gilgen u kom je rođena majka čuvenog kompozitora Mozarta. Šetnja uz jezero do starog grada St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom Sv. Egidija, Mocartovim trgom. Slobodno vrijeme. Nastavak obilaska jezera.
Posjeta gradiću Mondsee na istoimenom jezeru. Obilazak crkve u kojoj je snimljena scena vjenčanja u filmu „Moje pjesme, moji snovi“. Slobodno vrijeme za šetnju ovim slikovitim mjestom.
Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN ... BAD ISCHL – HALLSTAT
Doručak. Napuštanje hotela u Salzburgu i polazak za aristokratsku banju Bad Ischl (55 km) koja je bila omiljena destinacija carske porodice Habzburgovaca. Fakultativna posjeta carskoj vili – ljetnoj rezidenciji Franje Josipa i carice Sissy. Kraće slobodno vrijeme.  Nastavak putovanja za Hallstat (22 km) – gradić pod zaštitim UNESCO-a koji se nalazi na istoimenom jezeru. Razgled romantičnog gradića šetnjom od Župne crkve Vaznesenja izgrađene u kasnogotičkom stilu, preko glavnog gradskog trga do ribarskih kuća na obali jezera.
Fakultativna posjeta najstarijem rudniku "bijelog zlata" (soli), do koga se na 1100m nadmorske visine dolazi gondolom, potom posjetioci oblače radno rudarsko odijelo, posebnim vozićem odlaze do rudnika i zatim se na arhaičan način, kako su to vjekovima činili rudari, spuštaju do okna, ispituju drevne tunele, podzemne pećine i jezera, upoznaju sa prastarim  i najnovijim tehnologijama rudnika koji je aktivan od VIII vijeka p.n.e i po kome je cijela jedna kultura gvozdenog doba dobila svoje ime - Halštatska kultura.   
Putnici sa manje avanturističkog duha ostaju u idiličnom selu na jezeru, te mogu provesti dodatno vrijeme u šetnji ovim prekrasnim mjestom, posjetiti Muzej halštatske kulture ili se odvesti uspinjačom do panoramskog vidikovca iznad jezera.
Nastavak putovanja uz kraće usputne pauze do Banjaluke (550 km). Dolazak u noćnim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • 2 noćenja sa doručkom u okolini Salzburga u hotelu 3*
  • prevoz isoko-turističkim autobusom
  • usluge turističkog vodiča i predstavnika agencije
  • troškovi organizacije puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • putničko zdravstveno osiguranje 7 KM
  • ulaznice za kulturno – istorijske spomenike koji se posjećuju (rudnik soli u Hallstat-u, dvorac Hohensalzburg, Kajzer vila)
  • boravišna taksa koja se plaća na recepciji
  • doplata za 1/1 sobu 150 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Unis//Tours Putovanja iz Banjaluke