Malta (avionom)

Posted in Avionom, Izdvajamo, Jesen

ČAROLIJA OSTRVSKE ZEMLJE

Malta (avionom)
Prijave u toku!
Polazak 1: 11. mart 2020.
Polazak 2: 22. april 2020.
CIJENA: 539 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ... BEOGRAD - MALTA        
Polazak iz Banjaluke u podnevnim časovima. Čekiranje i obavljanje graničnih formalnosti na aerodromu « Nikola Tesla » Beograd u 18:00H. Let za Maltu u 20 :05H kompanijom Wizzair. Dolazak na Maltu u 22 :05H. Transfer do hotela u turističkoj zoni Slieme. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN ... VALETA    
Doručak. Organizovani razgled glavnog grada -  Vallette. Grad je izgrađen nakon velike opsade 1565.god. i nazvan prema velikom Meštru Jeanu Parisotu de la Vallette koji je zaslužan za obranu Malte od flote Sulejmana veličanstvenog. Razgled počinje u vrtovima Barrakka izgrađenim na povišenim bedemima sa kojih se pruža fantastičan panoramski pogled na Grand Harbour i tri grada. Šetnja do barokne katedrale Sv. Ivana;
Palate Velikog Meštra - ova palata bila je službena i privatna rezidencija Velikog učitelja Reda. Danas je palata rezidencija predsjednika Malte.
Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Šetnja sa vodičem po Sliemi i St. Juliansu. Mogućnost ostanka u nekim od mnogobrojnih klubova i restorana.
Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ... izlet MDINA – TIHI GRAD, RABAT I MOSTA                
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet ostrvom  (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana). Polazak autobusom do stare prestonice Malte, Mdine, koja se nalazi u centralnom dijelu ostrva. Mdina je antički grad kojeg zovu još i Tihi grad. Zahvaljujući strateškoj poziciji na jednoj od najvećih visoravni kopna, grad je svjedočio glavnim istorijskim dešavanjima Malte. Sa njegovih zidina pruža se prelijep pogled na okolna naselja. Šetnja pored katedrale Mdina i njezinog impozantnog bastiona. Ručak organizovan u tipičnom lokalnom restoranu u Rabatu. Nakon ručka, šetnja uskim vijugavim ulicama koje vode do područja katakombi i špilja Sv. Pavla. Mogućnost posjete katakombama. Polazak iz Rabata prema liticama Dinglija koje ostavljaju bez daha – foto pauza. Odlazak do Moste. Šetnja pored kupole župne crkve Mosta koja još uvijek čuva bombu iz II Svjetskog rata koja nije eksplodirala.
Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN … izlet GOZO
 Doručak. Cjelodnevni fakultativni  izlet na ostrvo Gozo. (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana).
Gozo je drugo i najveće ostrvo arhipelaga Malte i predstavlja ono što je Malta bila nekada. Karakteriše ga specifična priroda ostrva, spokojna atmosfera i duh nekog drugog vremena.
Nakon kratkog prelaza trajektom (20 tak minuta) stiže se do luke Mgarr  na Gozu. Odlazak sa vodičom do megalitskih hramova Ggantija, jednom od najimpresivnijih i najbolje očuvanih arheoloških nalazišta u arhipelagu Malte.
Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak do srednjovijekovne citadele u Viktoriji,  glavnom gradu Goza.  Citadela se nalazi na uzvišenju sa kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Gozo. Zatim slijedi Xlendi  tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi u uskoj uvali nalik na fjord,  te  Azurnom prozoru na Dwejri (onome što je od njega ostalo). Gozo je poznat i  po svojim zanatima, posebno ručno izrađenim čipkama i pletivima.
Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima. Veče slobodno za individualne aktivnosti.  Noćenje.

5. DAN … MALTA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba i polazak na aerodrom do 06:00H . Let za Beograd sa kompanijom Wizzair u 08:40H. Dolazak u Beograd u 10:35H. Organizovani transfer za Banjaluku. Dolazak u popodnevnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 4 noćenja sa doručkom u Sliemi u hotelu sa 3*/4*  
 • Transfer na Malti aerodrom-hotel-aerodrom       
 • usluge turističkog vodiča                            
 • organizaciju i realizaciju programa
 • transfer Banja Luka-Beograd - Banja Luka

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putničko i zdravstveno osiguranje 7 KM
 • Avionsku kartu na relaciji Beograd-Malta-Beograd sa ručnim prtljagom dimenzija 55x40x20
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • fakultativni izlete:
  Mdina – Tihi grad, Rabat i Mosta sa uključenim ručkom 55 EUR po osobi  
  Otrvo Gozo sa uključenim ručkom 60 EUR po osobi        
 • dolatu za 1/1 sobu 180 KM
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Prijava i uplata fakulatitivnih izleta se vrši u agenciji. Minimalni broj zainteresovanih za realizaciju izleta je 20 putnika.

Unis Tours putovanja iz Banjaluke