Lisabon (avionom)

Posted in Avionom, Jesen

PRESTONICA PORTUGALA

Lisabon (avionom)
Prijave u toku!
Polazak: 02. oktobar 2020.
CIJENA: 1089 KM
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN … petak  ZAGREB – LISABON
Polazak sa Stare autobuske stanice u 02:30h. Putovanje do zagrebačkog aerodroma. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti u 05:50h. Let za Lisabon OU 700 u 07:50h. Dolazak u Lisabon u 10:10h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj. Po dogovoru sa vodičem, odlazak do centra grada.
Šetnja centrom Lisabona: Parque Eduardo VII, Trg Marques de Pombal, Avenida de Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, četvrt Baixa, ; prolazak kroz  Arco de Victoria do Praça do Comércio na kojem se nalazi čuveni spomenik portugalskom kralju Dom José I.
Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN … subota LISABON
Doručak. Odlazak u cjelodnevno razgledanje grada javnim prevozom (cjelodnevna karta za sve vrste javnog gradskog prevoza košta oko 6 EUR)
Posjeta katedrali Sé iz XII vijeka, koju je izgradio Dom Alfonso Henriques, prvi kralj Portugala. Odlazak do vidikovca Santa Luzia i Portas do Sol, odakle se pruža pogled na Alfamu, Težo i "More Slame" uz kraću šetnju kroz Alfama-u, veoma slikovitu i najstariju četvrt grada.
Posjeta Castelu de São Jorge koji je smješten na najvišem od sedam lisabonskih brežuljaka. To područje su okupirali Rimljani, Vizigoti, Mavari, a bila je i kraljevska rezidencija sve do kraja XV  vijeka - obnovljena 1940-tih.
Panoramska vožnja starim centrom Lisabona čuvenim Tramvajem br. 28 – jednim od simbola Lisabona kojem decenijama nisu mijenjali izgled.
Odlazak do četvrti Belem u kojoj se nalazi Torre de Belem - jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti od bijelog kamena (sagrađena u ranom XVI vijeku za odbranu rijeke). Ovo je odličan primjer manuelinske arhitekture s tipičnim otmjenim morskim temama.
Nedaleko od Torre de Belem nalazi se impresivni Mosteiro dos Jeronimos, odnosno samostan Svetog Jeronima, u kome su sahranjeni moreplovac Vasco da Gama i nacionalni pjesnik Luis de Camões. Ovaj samostan iz XVI vijeka je jedan od rijetkih sačuvanih primjeraka srednjovjekovne manuelinske arhitekture (nazvane po Manuelu I. koja prikazuje morske motive). Ovaj samostan je na popisu UNESCO-ve liste svjetske baštine , kao i Torre de Belém.
Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN … nedjelja  SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS
Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u obližnje gradiće koji predstavljaju kulturnu, istorijsku i geografsku riznicu, a pod zaštitom su UNESCO-a.
SINTRA – 25 km sjeverozapadno od Lisabona, mjesto okupljanja aristokratije iz XIX vijeka. Sintrom dominira Palácio da Pena-šarena palata Pena, primjer portugalske arhitekture iz vremena romantizma koja ima karakteristike bavarskog, mavarskog, gotičkog i manuelinskog stila, sagrađena je 1839.g. na stjenovitom vrhu brda Sintra, na mjestu nekadašnjeg samostana.

CABO da ROCA -najzapadnija tačke kontinentalne Evrope
CASCAIS–turističko mjesto na Atlantskom okeanu koje mnogi svrstavaju u najljepša ljetovališta Evrope, a nalazi se 35 km zapadno od Lisabona
Povratak u Lisabon u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN … ponedjeljak LISABON – ZAGREB
Doručak. Napuštanje hotela i transfer na aerodrom. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let za Zagreb u 10:55h letom OU 701. Dolazak u Zagreb u 15:05h. Organizavan transfer za Banjaluku.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 3 noćenja sa doručkom  u Lisabonu u hotelu 3*
 • Avionsku kartu na relaciji Zagreb-Lisabon-Zagreb
 • Transfer u Lisabonu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Kofer težine do 23 kg + 8 kg ručni prtljag
 • Panoramsko razgledanje Lisabona
 • Vodiča tokom putovanja
 • Organizaciju i  realizaciju puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais 40 EUR (minimum za izvođenje je 20 putnika)
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Aerodromske takse 171 KM – podložne su promjeni
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 7 KM
 • Doplata za 1/1 sobu  
 • Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redosljed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.