Brisel (avionom)

Posted in Avionom, Izdvajamo, Jesen

BRISEL – BRIŽ – GENT

Brisel (avionom)
Prijave u toku!
Polazak: 18.10.2019.
CIJENA: 499 KM
 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN … petak 18.10.2019. BANJA LUKA - BRISEL
Sastanak na Aerodromu Banja Luka u 18:30H. Obavljanje graničnih formalnosti, polijetanje u 20:20H. Predviđeno slijetanje na aerodrom Bruxelles Charleroi u 22:20H. Transfer do hotela u Briselu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN … subota 19.10.2019. BRISEL
Doručak. Razgledanje grada pješke i javnim prevozom: Trg Grand Place – središnji gradski trg izgrađen u karakterističnom flamanskom stilu, a na kome se pod UNESCO-vom zaštitom nalazi nekoliko građevina od kojih je najznačajnija Gradska vijećnica; teatar La Monnaie, Maneken Pis – bronzana fontana koja je postala simbol Brisela, Katedrala Sv. Mihajla i Gudule izgrađena u stilu gotike, Kraljevska palata – zvanična rezidencija belgijske kraljevske porodice,  četvrt Evropske unije…
Odlazak metroom do Atomiuma – simbola novog Brisela, visok 102 m, skulptura izgrađena za potrebe Svjetske izložbe 1958.god.
Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti, potom povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN … nedjelja 20.10.2019. GENT - BRIŽ
Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Gent i Briž – najljepše belgijske gradove čije su srednjovjekovne ulice ispresjecane kanalima i visokim tornjevima koji pričaju posebnu priču o svojoj slavnoj prošlosti.
Briž je najznačajniji turistički centar Belgije i jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova Evrope, čija prelijepa arhitektura je ispresjecana brojnim kanalima što mu daje poseban šarm. Šetnja istorijskim jezgrom grada: Halle – trgovačko središte iz XII vijeka sa zvonikom sa kojeg se pruža prelijep pogled na čitav grad; Bazilika Svete Krvi - romaničko-gotička crkva poznata po kristalnoj bočici koja navodno sadrži kap Hristove krvi, koja je donešena iz Svete Zemlje prilikom krstaških pohoda; Gradska kuća sa kraja XIV vijeka je pravo oličenje gotičkog stila… Slobodno vrijeme u Brižu za individualne aktivnosti.
Polazak prema Gentu (50 km). Šetnja istorijskim jezgrom grada: gotička Katedrala iz XVI vijeka čijoj izgradnji veliki doprinos daje Karlo Veliki koji je rođen u Gentu i u toj Katedrali kršten, toranj Belfort, Gradska kuća, crkva Sv.
Nikole, Grofov dvorac Gravensteen – jedan od najočuvanijih flandrijskih dvoraca iz XII vijeka. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak za Brisel (60 km) u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN ... ponedjeljak 21.10.2019.
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom koji bi trebao biti oko 10h. Let za Banjaluku je predviđen za 13:10H, slijetanje na banjalučki aerodrom u 15:10H.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

  • 3 noćenje sa doručkom u hotelu 3* Briselu
  • transfer aerodrom-hotel u Briselu-aerodrom
  • usluge pratioca grupe i lokalnog vodiča
  • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • avionska karta na relaciji Banjaluka-Brisel Šarlroa-Banjaluka avio kompanijom RYANAIR (trenutna okvirna cijena sa ručnim prtljagom do 10 kg je 60 EUR)
  • fakultativni izlet Gent-Briž 45 EUR (minimum za izvođenje izleta je 20 putnika)
  • putničko i zdravstveno osiguranje 7 KM
  • doplata za čekirani kofer od 20 kg po pravcu 50 KM
  • ulaznice za lokalitete i javni prevoz
  • doplatu za 1/1 sobu 210 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redosljed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.