Berlin (avionom)

Posted in Avionom, Jesen

SIMBOL UJEDINJENE NJEMAČKE

Berlin (avionom)
Prijave u toku!
Polazak: 02. decembar 2020.
CIJENA: 539 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN … srijeda BANJA LUKA - BERLIN
Sastanak na Aerodromu Banja Luka u 11:45 H. Obavljanje graničnih formalnosti, polijetanje u 13:15 H. Slijetanje na berlinski aerodrom Berlin Schoenefeld  u 15:00 H. Transfer do hotela uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Odlazak u orjentacijsku šetnju sa vodičem. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN …. četvrtak BERLIN
Doručak. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg Republike, Njemački parlament u zgradi nekadašnjeg Rajhstaga , Brandenburška kapija sa boginjom pobjede – najznačajniji politički simbol Berlina i ponovnog ujedinjenja Njemačke, raskošni bulevar Unter den Linden (pod lipama) – ulica koja vodi do nekadašnjeg središta istočnog Berlina, Istorijski muzej – nekadašnji parlament Istočne Njemačke, Šinkelova Nova straža, Šinkelovo pozorište iz 1821. god., crkva Sv. Marije – podignuta 1270. god., Alexanderplatz na kojem se nalazi televizijski toranj visok 365 m. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Berlinu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN … petak BERLIN
Doručak. Odlazak do ostataka Berlinskog zida – zid koji je bio simbol Hladnog rata i dijelio Berlin na Istočni i Zapadni u periodu od 1961. pa sve do 1989. Godine; Checkpoint Charly –  najpoznatiji granični prelaz u nekada podijeljenom Berlinu.
Posjeta dvorcu Charlottenburg – baroknoj rezidenciji pruskih kraljeva koja datira iz XVII vijeka, a izgrađena je kao ljetna rezidencija Sofije Šarlote, supruge Frederika III. Obilazak dijela
parka Tiergarten – najveći park u kojem se nalazi i dvorac Bellevue – sjedište predsjednika Njemačke. Poslijepodne predviđeno za individualne aktivnosti ili fakultativnoj posjeti Muzejskom ostrvu sa obilaskom muzeja Pergamon i Egipatskog muzeja. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN … subota  POTSDAM    
 Doručak. U 09:00H odlazak na fakultativni izlet autobusom “Carski grad Potsdam” (35 km). Po dolasku u Potsdam, razgledanje grada: Brandenburška kapija, ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, Holandski kvart iz XVIII vijeka, građen za holandske zanatlije, švajcarske kuće,
Sansusi (1747) – čuveni ljetnjikovac Fridriha Velikog, Nova palata (1767), zatim palata Sesilienhof gdje je održana Potsdamska konferencija (susret Čerčila, Staljina i Trumana, jula 1945), granični prelaz do 1989. na mostu Glinke na rijeci Havel gdje su obavljane razmjene špijuna… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Berlin u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN … nedjelja BERLIN- BANJA LUKA      
Doručak. Napuštanje soba i slobodno vrijeme do transfera za aerodrom oko 11:00 H. Transfer na aerodrom. Let kompanijom Ryanair u 13:40h, slijetanje na aerodrom Banja Luka u 15:25h.  Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 4 noćenja sa doručkom u Berlinu u hotelu sa 3*
 • Transfer u Berlinu aerodrom-hotel-aerodrom
 • usluge turističkog vodiča
 • organizaciju i realizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Avionska karta sa aerodromskim taksama na relaciji Banja Luka – Berlin – Banja Luka (trenutna okvirna cijena sa ručnim prtljagom do 10 kg je 50-60 EUR)
 • fakultativni izlet Carski grad Potsdam 35  EUR. U cijenu je uključen: transfer autobusom, usluge vodiča, razgledanje prema programu
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • putničko i zdravstveno osiguranje 8 KM
 • troškovi javnog prevoza u Berlinu
 • doplatu za 1/1 sobu 200 KM
 • doplata za čekirani prtljag do 20 kg
 • boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Smjena u maju ima večernji polazak i povratak. Moguće su izmjene reda letenja što zavisi od kompanije RYANAIR.
Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cijene. Fakultativni izlet se prijavljuje u agenciji prije polaska na putovanje.

Unis Tours putovanja iz Banjaluke