Antički Rim (avionom)

Posted in Avionom, Jesen

VJEČNI GRAD

Antički Rim (avionom)
Prijave u toku!
Polazak: 20. novembar 2020.
CIJENA: 669 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN … BANJA LUKA - ZAGREB - RIM
Sastanak putnika na Staroj autobuskoj u Banjaluci u 08:00H. Transfer autobusom do zagrebačkog aerodroma. Registrovanje na let Croatia Airlinesa OU 380 za Rim. Polijetanje u 14:35 h. Dolazak se očekuje u 17:10 h. Po dolasku u Rim transfer do hotela uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Naveče preporučujemo šetnju ulicama i trgovima vječnog grada: Piazza de la Republica, Quirinal, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna... Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN … RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada javnim prevozom. Posjeta Vatikanu, najmanjoj državi na svijetu, i bazilici Sv. Petra gdje se, između ostalog, posebno ističe Michelangelova skulptura Pieta. Nakon razgleda preporučujemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s koje se pruža pogled na panoramu cijelog Rima te posjet Vatikanskim muzejima. Poslijepodne nastavak razgleda grada: Castelo Sant Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene Španske stepenice, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Campo de Fiori…. Veče slobodna za individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak do četvrti Trastevere i večeru u jednom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN … RIM
Doručak. Posjeta crkvama Santa Maria Maggiore i San Pietro in Vincoli gdje se nalazi Michelangelova skulptura Mojsija. Šetnjom antičkim Rimom: Colosseum i Forum Romanum, centra starog Rima i cijelog poznatog antičkog svijeta, Piazza Venezia – oltar domovine, Panteon i njegova kupola, najveća ikada sagrađena upotrebom zidne konstrukcije. Poslijepodne slobodno za individualnu posjete ili za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN …  RIM - ZAGREB - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i odlaganje stvari na recepciji.  Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet na Tivoli.
Polazak na aerodrom u 15:00 h iz hotela. Registrovanje za let kompanije Croatia Airlinesa OU 381 u 18:00 h.  Dolazak u Zagreb u 20:40 h. Transfer za Banjaluku. Dolazak u ponoćnim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 3 noćenja sa doručkom u Rimu u hotelu sa 3*
 • usluge pratioca grupe
 • usluge lokalnog turističkog vodiča
 • obilaske prema programu
 • avio kartu na relaciji Zagreb-Rim-Zagreb
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • panoramski razgled Rima autobusom
 • transfer na aerodrom Banjaluka-Zagreb-Banjaluka

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike: Vatikanski muzeji, Colosseum, Forum, Tivoli
 • putničko i zdravstveno osiguranje 7 KM
 • aerodromske takse 212KM (podložna promjeni)
 • boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.
Redosljed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

FAKULTATIVNI IZLETI:

● Poludnevna fakultativna posjeta Vatikanu. Cijena: 45 eura. U cijenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom - Tivoli. Cijena: 55 eura. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.
● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u eurima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cijene.

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 20 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.

Unis Tours putovanja iz Banjaluke